Serwis we Wrocławiu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wokan
    Ambiente
    • 2007
    • 210

od 15 lat jeżdżę do Elcaru, tylko na zmianę Pana Kurzawińskiego. Od kilku lat na prawdę zauważyłem poprawę jeżeli chodzi o jakość roboty i ceny. Można powiedzieć, że dla mnie ceny w tym ASO są takie jak u przysłowiowego "Pana Kazia". Więc skoro tak samo kosztuje, a dodatkowo mam gwarancję na robotę i części to po co szukać gdzie indziej? Na hale wejdę, z mechanikami pogadam, palcem pokażę, coś zasugeruję, z mistrzem ustalę strategię, super rabacik na końcu dostanę. Złotą kartę bym już dawno miał, ale kierownik serwisu, mimo chyba 10 lat jakie upłynęły od tego zdarzenia, ciągle mnie pamięta jak mu za skórę zalazłem i publicznie ośmieszyłem, więc może zgody nie podpisać :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech Udajemy że się nie widzimy, gdy czekam na oddanie autka w serwisie. Czasem węszy, ale nie próbuje sabotować naszych układów z mistrzem :szeroki_usmiech
    A, i nauczyli się nie tylko wymieniać ale i naprawiać co mnie osobiście zszokowało.

Niedługo przegląd, więc zakupy na allegro filtrów i olejów już zrobione i po raz kolejny do Elcaru
    Octavia II RS TDI 200/441
    "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wokan, a w trakcie wymiany oleju pozwalają asystować :?: Co by widzieć czy osobiście dostarczony olej wlewają a nie jakiś inny :?:
      Piszesz, że Tobie pozwalają wejść na warsztat. A jak myślisz dotyczy to też innych klientów, którzy by chcieli asystować (oczywiście nie przeszkadzając, nie zawadzając i nie marudząc :?:
      Czy wiesz jakie zniżki dają na srebrną kartę :?:
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• wokan
        Ambiente
        • 2007
        • 210

endryu, Asystować w pełnym tego słowa znaczeniu to chyba żaden serwis nie pozwoli, nawet najlepszemu klientowi - przepisy BHP. Ale co jakiś czas wejść zagadać, sprawdzić nie powinno być problemu. Poza tym bardzo dużo widać przez szybę i nie trzeba wchodzić aby czuwać nad przebiegiem przeglądu. 3 stanowiska są metr od szyby.

Na srebrna kartę standardowo jest 5% na materiał i robociznę w ASO które kartę wydało. Na złotą jest 10% w każdym ASO Skody w kraju. Są rabaty uznaniowe - do 10% dla dobrego klienta. Czasem uda się i 15%.
        "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• giiiienek
          Ambiente
          • 2007
          • 242

Też polecam Elcar.

Komentarz

• mil
            Drive
            • 2011
            • 50

Ktoś ma doświadczenia z Gall?

Komentarz

• Sev
              L&K
              • 2007
              • 1295

Z Gall'em kiedyś bardzo pozytywne jakieś 4-5, lat temu. Ale coś się popsuło i nie podołali usterkom ani diagnozie. Ostatnio mam wrażenie że na sztukę robią. Wyszedłem z założenia że jeżeli nie mam już gwarancji to wszystko robię sam albo w zaprzyjaźnionym vagserwisie. Przynajmniej mam pewność że wszystko będzie zrobione dobrze.
              6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
              Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Andrzejdk
                Classic
                • 2010
                • 6

Zamieszczone przez mil
                Ktoś ma doświadczenia z Gall?
                Z Gall na Armii Krajowej mam jak na razie dobre doświadczenia po 2 wizytach. Raz wymiana rozrządu plus przegląd 120 tyś, zrobili porządnie i dali ładny rabacik.
                Drugi raz zdiagnozowali mi problem z klimą, z którym nie poradził sobie Elcar. Ogólnie spoko, choć to tylko 2 wizyty, więc moje doświadczeia nie muszą się pokrywać z ogółem

Komentarz

• Sev
                  L&K
                  • 2007
                  • 1295

W tych latach "dobrych" Gall równiez poradził sobie z pożeraczem prądu którego Elcar nawet nie podjął się poszukiwania (sprawa wówczas w ramach gwarancji - assistance). Gall stanął na wysokości zadania i problemowi zaradził.

Jednak ostatnio z Octavią juz sobie nie radzili, wadliwego przepływomierza nie potrafili zdiagnozować a wyrąbanych i popękanych silentbloków wahacza które gołym okiem widać było nawet nie dostrzegli choć im celowo zwróciłem uwagę "na myszkujące auto" to stwierdzili że jedna tulejka stabilizatora jest trochę wybita :|

Nie przeszli próby i od tamtej pory im podziękowałem.
                  6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                  Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• iFi
                    Elegance
                    • 2012
                    • 906

Mam do Was pytanie. Te święta (samochodowo) zaliczam do średnio udanych. Jechałem sobie z rodzinką w piątek na święta i na jednym z objazdów pod Wrocławiem pani potężną Toyotą Yaris jechała sobie 30km/h środeczkiem i zmusiła mnie do zjechania na krawędź jezdni gdzie w ładnej dziurze wysypany był gruz (jako element uzupełniający). Pech chciał, że dostałem kamieniem spod własnego koła w próg, od spodu. Skończyło się na tym, że kamień wybił dziurę w "baranku" od spodu progu zrywając przy tym trochę lakieru. Teraz mam ładnie świecącą izolację

Macie doświadczenia z naprawami lakierniczymi we Wrocławskich ASO? Widziałem już w tym wątku, że ktoś był niezadowolony z GALL-ICM. Osobiście nie mam do nich zaufania więc tak czy inaczej ciężko było by mi odstawić tam samochód mimo, że samochody do napraw lakierniczych wysyłają do firmy zewnętrznej.

Myślałem o odstawieniu samochodu do ASO Elcar. Ktoś miał z nimi do czynienia jeśli chodzi blacharkę? Wizyty do tej pory u nich raczej na plus, ceny Ok...

Będę wdzięczny za info...

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

iFi, jesli idzie o Elcar i Galla omijałbym szerokim łukiem, TMT zaś lakiernie maja w Dzierzoniowie, takze sprawa nie warta swieczki.

Pojedz do DOBREGO lakiernika, byle nie na Huby/Gaj do tego goscia na G/H czy jakos tak, odstawia fuszere.

BDB usługi lakiernicze świadczy ktoś Wojtanowiczowi, ale nie wiem kto.
                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• endryu
                        RS
                        • 2006
                        • 3773
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

iFi, ze 4 lata temu malowałem zderzak i lusterko tu http://www.auto-serwis.wroclaw.pl/index.html Cena i usługa była odpowiednia. Zadzwoń, popytaj.
                        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                        =================================================

Komentarz

• iFi
                          Elegance
                          • 2012
                          • 906

Kurde no to klops... Byłem wczoraj w Elcarze ale potraktowali mnie jak idiotę. Rozmowa zaczęła się od tego, że właściwie to po co ja tu przyjechałem :| Ręce mi opadły ale skoro już tam pojechałem to pociągnąłem temat. Najpierw odsyłali mnie na Karkonoską do swojego blacharza... ale jak zacząłem pytać jak z gwarancją na powłokę lakierniczą itd no to stwierdzili, że jak sam sobie zrobię ten element to stracę gwarancję niby tylko na ten element. Od razu gadka im się zmieniła i zaczęli naciskać, żebym auto odstawił do nich. Niestety z mojej strony - zraziłem się do nich przez podejście. Teraz mam wrażenie, że porobią rzeczy których robić nie trzeba byle wyciągnąć więcej kasy a później zaczną się problemy.

Może faktycznie Wojtanowicz będzie alternatywą.

Swoje poprzednie auto robiłem w AutoMaster na Niedźwiedziej 11. Ogólnie byłem zadowolony, ale tam samochód miał 12 lat to miałem trochę inne podejście i kryteria. Widziałem tylko, że na hali stoją konkretne samochody...

Ech... pech to pech....

@misiek^wro, a jakieś info o Bohuszu masz? Oni robią dla Gall... ale z drugiej strony jak mówisz, że GALL nie bardzo... Masz jakieś konkretne przypadki?

Komentarz

• idas
                            Elegance
                            • 2006
                            • 828

Hmmm...a czy Skoda mozna pojechac takze na gwarancji do serwisu VW?
                            We Wrocu bardzo dobre opinie zbiera Motorpol. Maja wlasny zaklad.
                            U kumpla poradzili sobie bez cieniowania z drzwiami i zderzakiem.
                            VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                            VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

iFi, no wlasnie Boooohusz - nie jedz, nie polecam, amatorzy przejsc nawet nie potrafia robic :twisted:

Komentarz

• iFi
                                Elegance
                                • 2012
                                • 906

Napisałem z ciekawości do SAP z pytaniem o gwarancję itd... zobaczymy co mi odpowiedzą.

Co do Bohusza no to nieźle... cenią się srogo. Mówiłem Ci nawet ile zawołali za pomalowanie plastików w moim samochodzie....

Dzisiaj wybiorę się na Niedźwiedzią do Auto-Master. Zobaczymy co oni mi powiedzą.

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

Zamieszczone przez iFi
                                  Co do Bohusza no to nieźle... cenią się srogo. Mówiłem Ci nawet ile zawołali za pomalowanie plastików w moim samochodzie....
                                  Tam kiedyś, jakieś 4 lata temu dobrze robili, później zmieniła się ekipa lakierników, odszedł taki Tomek, szefowi odj...ło i zaczęła się drożyzna i "sztuka" malarska, a nie lakiernicza. ZTCW to oni robią na zlecenie paru ASO z Wrocławia, stąd durne ceny. :twisted:

Komentarz

• wokan
                                    Ambiente
                                    • 2007
                                    • 210

Elcar ma dwóch lakierników, którym zleca robotę. Tych na Krakowskiej nie poleca sam mistrz serwisu bo partacze jakich mało
                                    Kiedyś robiłem u tego drugiego wnęki drzwi na gwarancji i zrobił poprawnie (pomijając zapylenie szyb klarem, które musiałem sobie sam usunąć) - nie ma śladu ingerencji mimo iż srebrny to najbardziej ch...wy kolor do malowania.
                                    Co do gwarancji to muszą się najpierw połapać, że auto było malowane a to nie jest wcale oczywiste. Wysyłają zdjęcia do SAP i to SAP podejmuje decyzję.

Komentarz

• iFi
                                      Elegance
                                      • 2012
                                      • 906

Super, bardzo jest to wszystko pocieszające...

Otrzymałem także odpowiedź z SAP. Jakakolwiek naprawa poza ASO Skoda, nie wazne czy to będzie Pan Zenek czy ASO VW, AUDI czy nie wiem co, zrywa gwarancję na naprawiany element. Gwarancja tracona jest zarówno na perforację jak i powłokę...

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

iFi, zapytaj ich, jak poznaja czy naprawa byla robiona poza ASO Skody np u Bohusza - skoro zarowno Gall jak i ASO Audi z Karkonoskiej maja z nim umowe?

Komentarz

• iFi
                                          Elegance
                                          • 2012
                                          • 906

Myślę, że pytanie powinno być postawione trochę inaczej, tzn. jak poznają się, że w ogóle było coś robione

Jeśli się przyznasz, że było, to na pytanie gdzie już ciężko będzie odpowiedzieć jakoś sensownie... ASO pewnie przechowuje w swoich systemach wszelkie akcje przez sporo lat.

Chyba, że nie, ale tego nie wiemy...

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

w ASO maja bajzel, miesiac po mojej wizycie nie mieli w papierach info ze byl wymieniany napinacz paska ... a halasowal po h... fest

Dlatego po czesci fure serwisuje sobie sam :twisted:

Komentarz

• MarioJ
                                              Classic
                                              • 2012
                                              • 25

ASO Autoexpress się likwiduje na Odrą, mówią że przenoszą się do Jetronika.
                                              Byłem właśnie w Jetroniku na przeglądzie rejestracyjnym i na hasło Autoexpress nie było rozmowy.
                                              Wiecie coś może co z Autoexpressem?

Komentarz

• Thundi
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1157

Zamieszczone przez MarioJ
                                                Wiecie coś może co z Autoexpressem?
                                                Tak przeniósł się do Jetronica właśnie
                                                O ortografie dba FF.
                                                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• piotrek87
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 42

Witam.Odgrzewam kotletaotrzebuję namiar na dobry warsztat we Wrocku.Kolega,chce zrobić duży serwis po 90 tyś,razem z rozrządem.Druga sprawa:ma ktoś może namiar na DOBRY warsztat we Wro bądz okolicach specjalizujący się w naprawach automatycznych skrzyń biegów?Z góry dziękuje za pomoc.
                                                  Life is 2 short 2 be slow

Komentarz

• crazy_mary
                                                    Classic
                                                    • 2007
                                                    • 11

ja tez poprosze namiar na jakis porzadny warsztat we Wrocławiu!
                                                    ostatnio sama cienizna mi się trafia

Komentarz

Pracuję...